Weekendul trecut, mai exact, sâmbătă, 7 octombrie, a avut loc lansarea cărții „Curs de Neurochirurgie pentru Studenți și Rezidenți”, scrisă de medicul Aurel Mohan, în colaborare cu academicianul Alexandru Vlad Ciurea.

Evenimentul a avut loc în încinta Amfiteatrului Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și a reîntrunit două personalități de renume mondial în domeniul neurochirurgiei: acad. prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea și conf. univ. habil. dr. Horia Pleș, președintele Societății Române de Neurochirurgie. Aceștia au adus cuvinte de laudă Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și echipei de neurochirurgie pentru performanțele obținute și evoluția frumoasă din ultimii ani. Autorul manualului, Aurel George Mohan, a mulțumit atât conducerii Spitalului, cât și Universității din Oradea pentru susținerea acordată și a transmis că se mândrește cu faptul că este medic al Secției Clinice Neurochirurgie din cadrul spitalului, o secție performantă, cu personal pregătit și dotări ultramoderne.

Managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp, a transmis felicitări autorilor, exprimându-și susținerea pentru lucrări viitoare de specialitate. De asemenea, a subliniat că în prezent s-a îndeplinit visul de 40 de ani al fondatorului secției de neurochirurgie, Dumitru Mohan, spitalul dispunând de o secție modernizată și dotată la cele mai înalte standarde.

Lansarea acestui manual a adus în prim plan 3 elemente reprezentative pentru Spitalul Județean: 40 de ani de neurochirurgie bihoreană, lansarea celei de-a doua ediții a Cursului de Neurochirurgie și finalizarea modernizării și dotării Secției Clinice Neurochirurgie.

Printre personalitățile din domeniul medical și academic care l-au felicitat pe Aurel George Mohan pentru această realizare s-au numărat medicii Adrian Maghiar, Florian Bodog, Alin Blaga.