Flori comestibile şi tehnici de gătit
O practica culinară mai puţin obişnuită este aceea a utilizării unor anumite specii de flori ca ingredient culinar.
La fel ca şi zarzavaturile, florile trebuie spălate sub jet de apă rece mai înainte de a fi folosite la gătit şi apoi unele specii trebuie eventual şi curăţate de unele părţi ale lor care nu sunt indicate pentru consum. Suplimentar, este bine să se obţină şi informaţii exacte asupra momentului cel mai propice din anul calendaristic când se pot recolta florile pentru beneficii maxime. La gătit, unele flori pot constitui o garnitură de zile mari, fie simplu, fie sub formă de salate de flori (foto). Violetele şi panseluţele sunt recomandate atât la prepararea de salate, cât şi ca garnitură, iar florile de hibiscus şi cele de nalbă dau o savoare specială meselor festive. Nu doar aperitivele sau garniturile pot conţine şi flori ca ingrediente, dar şi coctailurile, sucurile sau lichiorurile merită preparate prin adăugarea de părţi ale florilor sau chiar şi flori întregi într-un mod asemănător în care se foloseşte, de exemplu, menta în acest scop. Unii bucătari, îndrăgostiţi de flori, aleg chiar să îşi pregătească şi cuburile de gheaţă cu petale de trandafiri sau de iasomie, iar alţii nu uită să adauge şi ceva flori de lavandă atunci când îşi prepară îngheţata.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.