Potrivit unui studiu american, tradiţionalele floricele de porumb conţin surprinzător de mari cantităţi de polifenoli, antioxidanţi prezenţi de altfel şi în fructe şi legume.

Testele efectuate au demonstrat că polifenolii reprezintă 2,5% din greutatea floricelelor de porumb, un nivel mai mare decât cel existent în multe alte tipuri de produse alimentare obţinute din cereale. Prin comparaţie, nivelul de polifenoli din cerealele servite la micul dejun este de 0,03 - 0,5% din greutatea acestora. Polifenolii, existenţi şi în fructe, legume, ciocolată, vin, cafea şi ceai, au efecte benefice asupra inimii şi reduc riscul de apariţie a cancerului. "Am fost foarte surprinşi de concentraţiile de polifenoli pe care le-am descoperit în floricelele de porumb. Cred că sunt atât de mari deoarece produsul nu este procesat. În acest fel, oamenii beneficiază de toate ingredientele nediluate din boabele de porumb, care au fost protejate de coaja acestora" - afirmă chimistul american Joe Vinson, autorul acestei descoperiri. Acest studiu vine în sprijinul teoriei potrivit căreia polifenolii din cerealele integrale, nu conţinutul lor de fibre, fac ca aceste alimente să fie sănătoase.