Ca de-a zecea ediție a conferinței HEART s-a defășurat weekendul trecut, pe 19 mai, în Aula Facultății de Medicină din Cluj-Napoca. Printre invitați s-a aflat și dr. Carmen Pantiș.

 

Conferință este organizată în fiecare an, se desfășoară în limba engleză, cu participarea unor speakeri importanți din România UE și Marea Britanie.

Carmen Pantiș a fost invitată de Asociația Studenților UMF Cluj-Napoca. „Am prezentat subiectul morții cerebrale și al donării de organe și țesuturi. A fost prima dată în istoria conferinței când a fost abordată această temă. M-am bucurat să văd că subiectul, unul delicat, a fost primit cu foarte mult interes de cei peste 350 de studenți prezenți în Amfiteatrul UMF Cluj-Napoca”, a declarat Carmen Pantiș. Prezentarea ei a durat 45 de minute, iar la final a răspuns întrebărilor venite din sală.

La conferință au mai participat Ciprian Tomuleasa, de la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”, specilist în hematologie, Samuel Webster, de la Universitatea Swansea, din Țara Galilor, specialist în anatomie și embriologie, și Mihaela Oros, de la Ponderas Academic Hospital, pediatru.