Hrana vie şi imunitatea
Alimentele crude hrănesc şi vindecă totodată, deoarece conţin enzime. Ele sunt necesare atât pentru cei bolnavi, cât şi pentru cei sănătoşi.
O cură de 2-3 săptămâni cu crudităţi alungă oboseala şi îndepărtează depozitele de grăsimi în exces. Rezistenţa organismului va creşte considerabil, chiar dacă se depun eforturi fizice mari, şi acest lucru pentru că imunitatea este strâns legată de felul în care ne hrănim şi de reziduurile nocive din organism. Detoxifierea se face periodic, la fiecare schimbare de sezon. Pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism este bine să se respecte câteva reguli simple, pe o perioadă de 7-14 zile, în care nu se consumă alimente prăjite, conservate sau afumate, carne şi mezeluri, alimente care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori). Dulciurile se înlocuiesc cu fructe şi miere de albine naturală. Se elimină complet din alimentaţie făinoasele albe şi se consumă numai cereale, pâine neagră, de secară şi de tărâţe. Se mănâncă legume proaspete şi proteine vegetale (soia, ciuperci). Se bea cel puţin 2 l/zi de apă, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante şi nu se consumă absolut deloc zahăr, cafea, alcool şi răcoritoare sintetice. Pentru energizare, se consumă ceai verde în locul cafelei. În fiecare seară, înainte de culcare şi dimineaţa, la trezire, se consumă următoarea băutură: un pahar de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi 1 linguriţă de miere, după care se mănâncă lactate proaspete. Pentru detoxifierea vezicii biliare şi a ficatului, se bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură de ulei de măsline presat la rece, cu puţin suc de lămâie, apoi se stă culcat pe partea dreaptă 20-30 de minute. Crizele de dischinezie biliară vor dispărea definitiv. Este bine ca măcar o zi pe săptămână să se mănânce numai hrană vie. Deci, nu se consumă alimente fierte sau prăjite (mâncare gătită), ci numai alimente în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri. Dacă există voinţă şi se doreşte o detoxifiere mai profundă, este indicat să se consume hrană vie timp de 5-7 zile la rând. Exerciţiile fizice, mersul activ, stimulează acţiunea sistemului cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificând funcţiile naturale de depuraţie.
O cură de 2-3 săptămâni cu crudităţi alungă oboseala şi îndepărtează depozitele de grăsimi în exces. Rezistenţa organismului va creşte considerabil, chiar dacă se depun eforturi fizice mari, şi acest lucru pentru că imunitatea este strâns legată de felul în care ne hrănim şi de reziduurile nocive din organism. Detoxifierea se face periodic, la fiecare schimbare de sezon. Pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism este bine să se respecte câteva reguli simple, pe o perioadă de 7-14 zile, în care nu se consumă alimente prăjite, conservate sau afumate, carne şi mezeluri, alimente care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori). Dulciurile se înlocuiesc cu fructe şi miere de albine naturală. Se elimină complet din alimentaţie făinoasele albe şi se consumă numai cereale, pâine neagră, de secară şi de tărâţe. Se mănâncă legume proaspete şi proteine vegetale (soia, ciuperci). Se bea cel puţin 2 l/zi de apă, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante şi nu se consumă absolut deloc zahăr, cafea, alcool şi răcoritoare sintetice. Pentru energizare, se consumă ceai verde în locul cafelei. În fiecare seară, înainte de culcare şi dimineaţa, la trezire, se consumă următoarea băutură: un pahar de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi 1 linguriţă de miere, după care se mănâncă lactate proaspete. Pentru detoxifierea vezicii biliare şi a ficatului, se bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură de ulei de măsline presat la rece, cu puţin suc de lămâie, apoi se stă culcat pe partea dreaptă 20-30 de minute. Crizele de dischinezie biliară vor dispărea definitiv. Este bine ca măcar o zi pe săptămână să se mănânce numai hrană vie. Deci, nu se consumă alimente fierte sau prăjite (mâncare gătită), ci numai alimente în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri. Dacă există voinţă şi se doreşte o detoxifiere mai profundă, este indicat să se consume hrană vie timp de 5-7 zile la rând. Exerciţiile fizice, mersul activ, stimulează acţiunea sistemului cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificând funcţiile naturale de depuraţie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.