Recent, juristul Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, anunța că au sosit banii necesari derulării cu succes – și în trimestrul trei – a Programului național de diabet zaharat.

 

„Aceste sume sunt alocate pentru bolnavi de diabet din județul Bihor care au nevoie fie de montarea unor pompe de insulină, fie de consumabilele pentru funcționarea acestora. Menționez că sumele solicitate de CAS Bihor pentru trimestrul trei au fost primite în totalitate”, menţionează Dorel Dulău.

Concret, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat județului nostru, prin fila bugetară din data de 13 septembrie, în cadrul Programului național de diabet zaharat, sumele necesare pentru: evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet prin dozarea hemoglobinei glicozilate (33,92 de mii de lei), pompele de insulină (37,63 mii lei), consumabilele pentru seturile de insulină (67,53 mii lei), pompele de insulină cu senzori de monitorizare a glicemiei (187,12 mii), sistemele de monitorizare continuă a glicemiei (246,92 mii lei), consumabilele pentru aceste sisteme (1177, 86 mii lei) și cele pentru pompele de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei (247,86 de mii de lei).

Șeful CAS Bihor a dat asiguraților bihoreni încă o veste bună: au fost alocate fonduri și pentru plata concediilor medicale și a mai multor tipuri de indemnizații:

„La capitolul „Asistență socială”, în septembrie, conturile noastre au fost alimentate cu peste 12,2 milioane de lei, această sumă fiind destinată plății concediilor medicale, a indemnizațiilor de maternitate și a celor pentru creștere copil. Prin urmare, în privința concediilor medicale, vom acoperi integral necesarul aferent lunii iunie și primelor zile din iulie”.