Orădenii care doresc să facă față situațiilor de urgență și să îi ajute pe cei care se confruntă cu situații medicale dificile se pot înscrie la cursuri de prim ajutor (Suport Vital de Bază) organizate de Fundația Șinca.

 

Seria de cursuri de prim ajutor (Basic Life Suport - BLS) va fi lansată pe 11 iulie. Acestea durează 5 ore și sunt organizate în Piața 22 Decembrie (Nr. 12) în contravaloarea unei donații de numai 250 de lei. În cadrul lor, participanții vor învăța: resuscitarea la adulți⁠, copii și bebeluși, poziția laterală de siguranță, obstrucția căilor aeriene/respiratorii, diverse tipuri de pansamente și bandaje, traumatisme de articulații și de oase (entorse, luxații, fracturi) și primul ajutor în caz de arsuri, electrocutare, înec, alergii, mușcături de viperă, înțepătură de căpușe etc.

„Instructorul nostru este un medic specializat, cu experiență practică de 11 ani în medicină de urgență, fiind totodată instructor acreditat și certificat internațional în prim ajutor de bază (BLS) cu o experiență de predare de peste 15 ani”, se afirmă în comunicatul Fundației Șinca.

Primele trei persoane înscrise vor primi un dispozitiv de prim ajutor, un CPR FaceShield. La finalizarea cursului, participanții vor primi câte un „Certificat de participare la cursul de prim ajutor – BLS”. Locurile pot fi rezervate on-line, la adresa sinca.shopia.ro/#stayhere.