Polițiștii bihoreni au verificat, de luni până marți dimineață, 613 persoane aflate în izolare, au însoțit 15 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au efectuat o misiune de transport persoane către spațiile de carantină desemnate.

Jandarmii bihoreni au însoțit 3 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 10 centre de carantină.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în Vama Borș.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență, în Bihor au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 185.500 lei și a fost întocmit un dosar penal pentru braconaj și fals în declarații.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până marți, la nivel național au fost plasate în carantină instituționalizată 2.134 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 131 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Au fost întocmite, până marți, 452 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, la nivel național, 5.271 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, acestea fiind amendate cu peste 12.7 milioane de lei.