Eveniment inedit în Oradea cu ocazia Zilei Prematurității. În weekend părinții, copiii și cadrele medicale se vor întâlni online și vor împărtăși din experiența pe care o au cu micuții născuți prematur.

„Anul 2020 ne ține departe unii de alții. Obișnuiam să ne strângem în brațe de Ziua Prematurității, să ne oferim flori și felicitări, dar vremurile ne țin departe, izolați. Scurtăm distanța dintre noi prin întâlniri on line, unde vă așteptăm cu mare bucurie pe toți, părinți, copii și cadre medicale pentru a marca Ziua Prematurității în 2020”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, între 14.00 și 14.30, pe Meet. Va începe cu o întâlnire de grup, iar apoi, de la ora 14.30 la 16.00, se vor deschide porțile Bibliotecii pentru „a citi cărți vii” on line.

Prima parte va avea în centru o întâlnire on line cu părinții veterani, părinții care au în prezent copii în terapie și cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Medicii vor ura bun venit, iar apoi fiecare familie își va putea prezenta „puiul” pentru ca toți să se bucure de revedere și de progresul copiilor.

Biblioteca vie, sau Human Library, este un concept în care oamenii se întâlnesc să asculte povești de viață sau să pună întrebări celor care au mai multă experiență. 4 medici și 2 părinți veterani le vor sta la dispoziție participanților, în sesiuni on line de 30 de minute, și le vor răspunde la întrebări. Vor putea afla mai multe despre diagnostice, recuperare, sprijin emoțional, dezvoltarea copiilor și își vor putea deschide sufletul pentru că sesiunile vor fi „unu la unu”.