Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional - Campania „40 de zile pentru viață” - are loc în perioada 25 septembrie-3 noiembrie, și se află la prima ediție în Oradea.

Bihorenii se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor. Campania se desfășoară în fața Maternității, pe str. Calea Clujului, nr. 50, în perioada 25 septembrie – 3 noiembrie, între orele 9.00 – 17.00.

Campania promovează cultura vieții și se desfășoară, simultan, în Oradea, și în alte peste 500 de orașe din lumea întreagă. În România, la această ediție, campania are loc în Cluj-Napoca, Gherla, Năsăud și Oradea.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că populația României este în continuă scădere și din cauza numărului foarte mare de avorturi – un copil ucis prin avort la trei sarcini, că suntem pe primul loc în Europa și a doua țară în lume la acest capitol, că a venit momentul încetării avortului în întreaga lume. Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești”, anunță organizatorii evenimentului.

Prin această campanie, se urmărește conștientizarea cetăţenilor că viața este un dar, că sarcina este un privilegiu și o oportunitate și că viața umană are valoare de la concepție până la moarte. Coordonatorii locali al campaniei sunt: Asociația „Precious Life” și Asociația „Precious Little Feet” Oradea, iar campania este multiconfesională.

„Dorim să fim o voce pentru cei fără voce - copilașii nenăscuți - și să mobilizăm societatea la sprijinirea concretă a femeilor aflate în criză de sarcină”, este dorința organizatorilor.

Campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public.

„Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos”, precizează organizatorii evenimentului.