Alţi 67 de bihoreni au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în 24 de ore, de joi până vineri dimineaţă, numărul total, de la începutul pandemiei, ridicându-se la 1951. Potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în spitalele din Bihor s-au înregistrat şi decese, fără a fi precizat însă numărul acestora sau alte detalii. Potrivit unor surse, în 24 de ore, şase bihoreni au decedat.

Conform datelor centralizate la nivel județean există 469 persoane internate şi 884 persoane vindecate. Şase persoane au decedat, potrivit unor surse, acestea având vârste cuprinse între 61 şi 83 de ani şi provenind din Beiuş, Pomezeu, Oradea, Valea lui Mihai sau Popeşti. În ceea ce priveşte noile îmbolnăviri, printre cele 67 de persoane diagnosticate pozitiv se numără angajaţi ai Spitalului Municipal, ai Spitalului Judeţean, pacienţi din Aleşd, Ştei sau Nucet. Cazurile noi provin atât din Oradea cât şi din alte localităţi din judeţ, cum ar fi Tinca, Dobreşti, Beiuş, Tărcaia, Aştileu, Lăzăreni, Holod, Balc, Bulz, Derna, Măgeşti, Vârciorog, Cărpinet sau Copăcel.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 20 august, ora 08.00 – 21 august, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 798 persoane carantinate și 298 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, din care 4 cu avertisment scris și 24 cu amenzi în valoare de 8.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 233 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 57 de cadre, din care 24 în patrule mixte pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 cu avertisment scris și 2 cu amendă în valoare de 1000 lei. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 29 cadre ISU "Crișana". În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”. La nivel naţional, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 3.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vaslui. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.303. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI