Leacuri împotriva asteniei de primăvară
Astenia de primăvară nu trebuie confundată cu oboseala apărută după efort fizic sau intelectual. Este mai degrabă o diminuare a resurselor energetice, o toropeală apărută, în special, în prima parte a primăverii.
În perioada de începiut de primăvară, oamenii obosesc foarte uşor, chiar după primele ore de la trezire, sunt palizi, lenţi în mişcări şi în gândire. Pe lângă oboseală, apare şi o stare accentuată de nervozitate, de nelinişte. Caracterizată printr-o scădere a elanului vital, astenia de primăvară nu trebuie, totuşi, să ne sperie, pentru că poate fi combătută şi cu remedii naturale. Maceratul şi pulberea de busuioc. Busuiocul este un tonic şi un energizant foarte potrivit pentru perioada schimbării de anotimpuri, când foarte mulţi dintre noi simţim o stare de slăbiciune şi oboseală. Maceratul la rece este un adevărat elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură. Se prepară din 4-8 linguriţe de busuioc făcut pulbere la o cană cu apă; se lasă la macerat timp de 8 ore, apoi se filtrează şi bea numai dimineaţa, pe stomacul gol. Primăvara este recomandat ca, în paralel cu această cură, să se treacă la o alimetaţie în care să predomine crudităţile. Pulberea de busuioc are o capacitate miraculoasă de îmbunătăţire a stării psihice. Este tonică şi stimulează sistemul nervos, având acţiune înviorătoare şi echilibrantă asupra stării psihice, mărind capacitatea de control asupra emoţiilor şi reducând sensibilitatea la stress. În această perioadă, e bine să faceţi o cură de minimum 14 zile, timp în care luaţi, de 4 ori pe zi, câte o linguriţă rasă de pulbere de busuioc cu apă. Preferabil ar fi ca pulberea să fie cernută şi să fie ţinută sub limbă timp de 10 minute, înainte de a fi înghiţită. Lăptişorul de matcă este un remediu excelent în anemie. Administrarea zilnică a lăptişorului de matcă se asociază foarte bine cu aceste cure de reîntinerire, având efecte rapide. Lăptişorul de matcă influenţează puternic activitatea psihică. După doar 24 de zile de tratament, se pot constata efecte clare de ameliorare a stării interioare. În plus, s-a observat că are şi o puternică acţiune antibacteriană. Doza cea mai potrivită, de întreţinere, recomandată fără nici un fel de rezervă, indiferent de persoană, este de 2 mg pe zi. Această doză este foarte bine tolerată de organism, nu dă dependenţă şi nici efecte secundare. Cea mai bună conservare a lăptişorului de matcă se face prin amestecarea lui cu miere, în proporţie de 2 la sută. Lăptişorul de matcă se poate procura de la apicultori experimentaţi sau din magazinele Apicola. Specialiştii mai recomandă şi fructele uscate şi macerate la rece. Aveţi nevoie de măceşe, coacăze negre, fructe de cătină, stafide, smochine, curmale, fructe de păducel, toate uscate şi mărunţite fin, cu rîşniţa de cafea. Se ia o lingură de amestec, se pune într-o cană cu apă şi se lasă la macerat 8 ore. Maceratul se bea dimineaţa, adăugând o linguriţă de miere, iar la sfârşit se consumă şi pasta care rămâne pe fundul cănii. Ideală este cura de cel puţin 21 de zile, în care să consumaţi, în fiecare dimineaţă, doar acest preparat şi, eventual, după o oră, fructe proaspete ori sucuri naturale.
În perioada de începiut de primăvară, oamenii obosesc foarte uşor, chiar după primele ore de la trezire, sunt palizi, lenţi în mişcări şi în gândire. Pe lângă oboseală, apare şi o stare accentuată de nervozitate, de nelinişte. Caracterizată printr-o scădere a elanului vital, astenia de primăvară nu trebuie, totuşi, să ne sperie, pentru că poate fi combătută şi cu remedii naturale. Maceratul şi pulberea de busuioc. Busuiocul este un tonic şi un energizant foarte potrivit pentru perioada schimbării de anotimpuri, când foarte mulţi dintre noi simţim o stare de slăbiciune şi oboseală. Maceratul la rece este un adevărat elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură. Se prepară din 4-8 linguriţe de busuioc făcut pulbere la o cană cu apă; se lasă la macerat timp de 8 ore, apoi se filtrează şi bea numai dimineaţa, pe stomacul gol. Primăvara este recomandat ca, în paralel cu această cură, să se treacă la o alimetaţie în care să predomine crudităţile. Pulberea de busuioc are o capacitate miraculoasă de îmbunătăţire a stării psihice. Este tonică şi stimulează sistemul nervos, având acţiune înviorătoare şi echilibrantă asupra stării psihice, mărind capacitatea de control asupra emoţiilor şi reducând sensibilitatea la stress. În această perioadă, e bine să faceţi o cură de minimum 14 zile, timp în care luaţi, de 4 ori pe zi, câte o linguriţă rasă de pulbere de busuioc cu apă. Preferabil ar fi ca pulberea să fie cernută şi să fie ţinută sub limbă timp de 10 minute, înainte de a fi înghiţită. Lăptişorul de matcă este un remediu excelent în anemie. Administrarea zilnică a lăptişorului de matcă se asociază foarte bine cu aceste cure de reîntinerire, având efecte rapide. Lăptişorul de matcă influenţează puternic activitatea psihică. După doar 24 de zile de tratament, se pot constata efecte clare de ameliorare a stării interioare. În plus, s-a observat că are şi o puternică acţiune antibacteriană. Doza cea mai potrivită, de întreţinere, recomandată fără nici un fel de rezervă, indiferent de persoană, este de 2 mg pe zi. Această doză este foarte bine tolerată de organism, nu dă dependenţă şi nici efecte secundare. Cea mai bună conservare a lăptişorului de matcă se face prin amestecarea lui cu miere, în proporţie de 2 la sută. Lăptişorul de matcă se poate procura de la apicultori experimentaţi sau din magazinele Apicola. Specialiştii mai recomandă şi fructele uscate şi macerate la rece. Aveţi nevoie de măceşe, coacăze negre, fructe de cătină, stafide, smochine, curmale, fructe de păducel, toate uscate şi mărunţite fin, cu rîşniţa de cafea. Se ia o lingură de amestec, se pune într-o cană cu apă şi se lasă la macerat 8 ore. Maceratul se bea dimineaţa, adăugând o linguriţă de miere, iar la sfârşit se consumă şi pasta care rămâne pe fundul cănii. Ideală este cura de cel puţin 21 de zile, în care să consumaţi, în fiecare dimineaţă, doar acest preparat şi, eventual, după o oră, fructe proaspete ori sucuri naturale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.