Maceratul de orez curăţă organismul de toxine
Maceratul de orez este cunoscut de multă vreme ca un excelent depurativ (curăţă organismul de toxine).
Conţine, îndeosebi, vitamine (A, B1, B2, B6) şi minerale (fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, sulf, mangan, iod, zinc, clor, fluor). Remediul are efecte antiuricemice, antitoxice, constrictoare, hipotensive şi chiar antitumorale. Ca atare, este indicat intern în toxemii, azotemii (creşterea ureei şi acidului uric în sânge), gută, reumatism, hipertensiune arterială, diaree şi tumori. Este contraindicat în constipaţie şi hipotensiune arterială. În vederea preparării, se spală boabele de orez în cantitatea necesară pentru o zi de tratament şi se pun la macerat într-un borcănel cu apă rece, timp de 5 zile, schimbând zilnic apa. La aceste operaţii, orezul se clăteşte până când apa rămâne curată. Pentru a dispune zilnic de doza indicată, vom pune 5 borcănele de orez la macerat la interval de 24 de ore unul de altul. Ca să nu le încurcăm, le vom numerota pe fiecare. Se administrează, în uz intern, sub formă de decoct 10-20 la sută (2-6 linguri la 0,5-1 l de apă), de 2-3 ori/zi, între mese, timp de 1-4 săptămâni. Tratamentul poate fi reluat numai după o pauză de 1-2 săptămâni. Pe timpul curei este indicat ca în prima săptămână să nu se consume nici un alt aliment în afara maceratului de orez, eventual preparat cu legume şi fructe (morcov, ţelină, prune) pentru a căpăta gust plăcut. În uz extern se utilizează sub formă de cataplasme din făină de orez macerat, pe zonele afectate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.