Mierea de salcâm, singura care nu se zahariseşte
Mierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 g produs) şi pentru multiplele proprietăţi terapeutice.
Faptul că este singurul sortiment de miere care nu se zahariseşte, decât după foarte mult timp, constituie un avantaj luat în consideraţie de către consumatori. Aroma naturală şi calităţile terapeutice se păstrează mai bine în mierea din fagure decât în cea centrifugată, întrucât fagurele conţine şi o anumită cantitate de ceară, polen şi propolis, constituind un amestec ideal pentru tratarea multor boli precum colitele şi enterocolitele, afecţiuni de ficat, precum şi pentru menţinerea funcţiilor fiziologice active până la bătrâneţe. Nu întâmplător s-a constatat că apicultorii au o durată de viaţă mai mare cu 8 ani decât restul oamenilor, datorită unui consum frecvent de miere (mai ales în fagure) şi al altor produse apicole (polen, propolis). Dacă se amestecă cu nuci mărunţite se realizează un produs delicios, cu efecte imediate în cazuri de oboseală fizică şi intelectuală, la persoane convalescente, la bătrâni, la sportivi şi la mame care alăptează.
Am cumpărat miere de salcâm, la prima vedere arata bine cu toate că era cam subțire ca consistentă, după câteva luni am constatat că s-a zaharisit. Este o miere bună sau nu? Mulțumesc
”... este singurul sortiment de miere care nu se zahariseşte, decât după foarte mult timp” deci este o miere bună.
buna ziua,dupa cat timp se zahariseste mierea de salcam?