Muguri de brad contra afecţiunilor pulmonare
Siropul din muguri de brad se prepară dintr-un kg de muguri, care se fierb la foc domol, într-un vas acoperit, la 2 l de apă, timp de 15-20 de minute. După răcire, la fiecare litru de decoct se adaugă 900 g de zahăr. Se fierbe în continuare la foc domol, în vas acoperit, până la dizolvarea zahărului. După răcire, se trage siropul obţinut în sticle mici, închise la culoare, bine astupate şi se păstrează la rece. Se ia, în sezonul rece, câte o lingură de sirop la un pahar de apă de izvor sau apă minerală. Mugurii proaspeţi de brad se pot conserva bine prin stratificare cu zahăr (un strat de zahăr, un strat de muguri), bine tasaţi într-un borcan, până la umplerea acestuia. Borcanul trebuie închis bine. Cu timpul, zahărul se dizolvă şi se transformă în sirop. Acest mod de preparare, la rece, prezintă avantajul unei bune conservări şi al păstrării vitaminei C existente în muguri. Pentru tratamentul afecţiunilor pulmonare, ca diuretic sau în unele afecţiuni nervoase, metoda cea mai simplă de preparare este infuzia din 2 linguri de muguri sau frunze tinere de brad la o cană de apă clocotită. După 10 minute, se strecoară şi se adaugă 2 linguriţe de miere. Se beau 2-3 căni/zi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.