Săptămâna aceasta au început lucrările de amenajare a etajelor III și IV ale Centrului Oncologic Oradea. Acestea se vor termina până la sfârşitul anului urmând ca apoi, în noul spaţiu să fie amenajată Secția de hematologie și unitatea de transfuzii.

 

Amenajarea acestor două etaje era necesară pentru creșterea calității actului medical, precum și pentru crearea condițiilor optime pacienților.

„Ținând cont de numărul mare de pacienți și de activitatea complexă din cadrul Centrului Oncologic, era necesară amenajarea etajelor III și IV. Prin amenajarea corespunzătoare și a acestor două nivele încă nefuncționale se vor acoperi multe dintre cerințele și nevoile spitalului și ale pacienților. Lucrările de amenajare la etajele III şi IV constă în compartimentarea spațiilor existente, precum și în execuția lucrărilor de instalații electrice, sanitare, gaze medicale etc.”, a declarat directorul financiar, Maria Silaghi.

Centrul a fost inaugurat la finalul anului 2012, însă inițiativa construirii a apărut în anul 2010, când în şedinţă de Consiliu Local s-au aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru investiţie. După deschidere, centrul a preluat o serie de cazuri oncologice, pentru care pacienții erau nevoiți înainte să facă drumuri la Cluj, Timişoara sau alte centre învecinate.

În 2012 s-a aprobat supraetajarea cu încă două nivele a Centrului Oncologic cu scopul asigurării spaţiului adecvat desfăşurării activităţii medicale în alte patologii oncologice. Clădirea P+2 asigură astăzi circuitele necesare desfăşurarii în sistem integrat a serviciilor medicale oncologice. La parter sunt amplasate cabinetele ambulatorii de oncologie medicală, paturi pentru spitalizarea de zi şi laboratorul de radioterapie. Etajele I şi II sunt destinate secţiei de oncologie medicală. Lucrările se execută din fondurile Primăriei Oradea și din fondurile proprii ale Spitalului Municipal. Firma câștigătoare a licitației este Trameco iar valoarea lucrărilor este de 3,5 milioane lei.