Un nou record îngrijorător a fost înregistrat, ieri, când, în urma testelor efectuate la nivel naţional, în 24 de ore, s-au înregistrat 614 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus. În Bihor, un pacient internat de mai mult timp, în vârstă de 38 de ani, a decedat în timp ce alte trei persoane au fost confirmate cu Covid 19 în judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DSP Bihor, conform datelor centralizate la nivel județean, ieri erau 67 de persoane internate şi 646 de persoane vindecate. Conform cifrelor oficiale s-au vindecat 92,15 % din persoanele diagnosticate cu Covid-19 în județul Bihor. Încă un deces a fost înregistrat la Spitalul Municipal, un bărbat de 38 de ani internat de mai multe săptămâni pe secţia de Terapie Intensivă în stare gravă. În urma testelor efectuate de miercuri dimineaţa până joi dimineaţa, în Bihor au mai fost confirmate ca pozitive încă trei persoane.  În intervalul 8 iulie, ora 08.00, 9 iulie, ora 08.00, au fost verificate 61 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) în spații închise și în transportul în comun. În urma controalelor, au fost aplicate 6 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La nivel naţional, au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

 De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI erau ieri internați 240 de pacienți.