O profesoară din Oradea a intrat în comă la câteva ore de la administrarea rapelului vaccinului anti SARS-CoV-2. Femeia, vaccinată cu Moderna, a murit apoi, după trei zile, la spital. Momentan nu s-a stabilit o legătură între administrarea rapelului și decesul femeii.

Profesoara Adriana Bunea s-a stins din viaţă, joi seara, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

„Doamna a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, la cinci ore după rapel, după spusele familiei. În urma analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit acidoză metabolică severă pentru intoxicație cu substanță necunoscută. S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme. Dar din păcate,joi pacienta a decedat.” a precizat Adrian Borcea, șeful UPU Oradea, pentru  Antena 3

Serviciul de Ambulanță a găsit-o în comă profundă acasă.

„Familia ne-a spus că de 3-4 zile anterior prezentării la UPU deja prezența dureri intense abdominale, o stare generală alterată, care s-a alterat progresiv până în ziua prezentării la UPU. Partea medicală nu a debutat în ziua respectivă. Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza certă a decesului”, a mai precizat șeful UPU.

Soţul Adrianei Bunea, profesorul Vasile Bunea, a povestit la Antena 3 că soţia lui s-a simţit rău în ultima perioadă și îi era tot timpul frig. Acesta a precizat că nu știe să fi existat probleme medicale grave înainte de vaccinare.

„Existau probleme, dar erau minore. În ultimele două săptămâni a făcut de cel puțin trei ori ceea ce popular se numește “criză de fiere”, dar am pus-o pe seama mâncărurilor. Și inclusiv în ziua de luni, dimineață nu s-a simțit bine, dar și-a revenit, am mers la vaccin, medicii i-au făcut un consult sumar și au spus că se poate face rapelul, cu toate că soția i-a anunțat că e slăbită”, a menționat soţul profesoarei Adriana Bunea.