Orezul brun în alimentaţie
Cercetătorii de la Harvard School of Public Health au descoperit că un consum de patru sau cinci porţii de orez alb pe săptămână era asociat cu un risc crescut de diabet 2. Aceştia au estimat că înlocuirea a 50 de grame de orez alb cu orez brun, scade riscul de diabet 2 cu 16%. Acesta este primul studiu de acest tip, şi a fost realizat deoarece consumul de orez alb a crescut foarte mult în ultimul timp. Orezul brun se dovedeşte a fi o alegere mai bună pentru consum, deoarece este superior în ceea ce priveşte conţinutul de fibre, minerale şi vitamine. De asemenea, el nu declanşează o creştere prea mare a nivelului de zahăr în sânge după ingerare. Cerealele integrale au acelaşi efect benefic asupra sănătăţii, din care cauză autorii studiului le recomandă cu căldură. Cercetătorii militează, în acelaşi timp, pentru înlocuirea oriunde este posibil a orezului alb cu orez brun sau cu alte cereale integrale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.