Preparate pentru stimularea gândirii
O plantă care întăreşte memoria este roiniţa. Se pot bea 3 căni pe zi, sub formă de infuzie (1 linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă). Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosită ventrilica (foto). În perioadele cu activitate intelectuală deosebită, poate fi folosită şi drept ceai calmant înainte de culcare. Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese. Se mai recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cura cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de masă, pe nemâncate şi nu se păstrează de la o zi la alta. De real folos este cura cu drojdie de bere proaspătă, câte 2 linguriţe pe zi, timp de 3 săptămâni, sau cura cu suc de orz verde, câte 3 pahare pe zi, timp de 3-4 săptămâni. Dintre fructe, ananasul are proprietatea de a întări memoria. Când trebuie să se memoreze o cantitate mare de cunoştinţe, este indicat câte un pahar cu suc de ananas pe zi. Afinele sunt, de asemenea, un aliment ideal pentru perioadele cu studiu îndelungat. Acestea se consumă de mai multe ori pe zi, pentru că activează irigarea cu sânge a creierului. Se recomandă 2-3 pahare pe zi, cu afine ca atare sau sub formă de suc. Afinele se pot păstra şi congelate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.