Lăsați pe dinafară când a fost vorba de măriri, sau, și mai rău, trezindu-se cu salarii mai mici din cauză diminuării sporurilor, asistentele, infirmierele, fizicienii, chimiștii, laboranții, biologii și personalul Tesa de la Spitalul Municipal au intrat vineri dimineață, în jurul orei 8.00, în grevă spontană.

 

Protestele masive care se anunță în sănătate în următoarea perioadă au fost prefațate de numeroase altele în foarte multe spitale din țară. La Oradea, vineri, au ieșit în curtea Spitalului Municipal 250 de fizicienii, chimiștii, biologii asistentele, infirmierele, laboranți și personal Tesa, încercând să le atragă atenția guvernanților că și ei există. Aceștia aveau pancarte pe care era scris „Dreptate pentru TESA”, „Mereu uitați în legi”, „Fără Tesa spitalele nu pot funcționa”, „Vrem salarizare la nivelul 2022!”

„Nemulțumirile sunt: legea salarizării este inechitabila, salariații care îngrijesc pacienții, fizicieni, chimiști, biologi, personalul TESA nu primesc salariile la nivelul de pe luna februarie.  Regulamentul de sporuri este inechitabil: 30% spor la salariu pe unitate este foarte puțin, condițiile de muncă sunt aceleasi, pacienții sunt aceiași, numărul de personal care lucrează este același dar salariul și sporul scade. Dorim creșteri salariale ca și ale medicilor pentru toate categoriile de personal”, a declarat, pentru Crișana, Ana Mihuț asistent medical la Spitalul Municipla „Dr. Gavril Curteanu” şi lider al SANITAS pe unitate.

Conform aceleiași surse, numărul celor nemulțumiți este mult mai mare dar, din cauza faptului că unitatea medicală este împărțită în 5 locații, mulți nu au reușit să vină.