Rărăcina de ghimbir, un depurativ excelent
Plantă originară din Asia, ghimbirul ocupă un loc de vază în farmacopeea orientală.
Rădăcina de ghimbir este folosită, de regulă, ca un excelent remediu pentru durerile de stomac şi uşurarea digestiei. În caz de greaţă, se ţine în gură, sub limbă, o bucăţică de rădăcină de ghimbir, senzaţia de greaţă va dispare imediat. Un bun remediu pentru combaterea durerilor de ficat şi a balonărilor abdominale îl reprezintă un amestec de orez cu ghimbir. Se pune o cană de orez într-un vas cu fundul plat, se toarnă apă până se acoperă orezul şi se lasă 12 ore, timp în care este absorbită complet. Se pune, apoi, orezul într-o cratiţă uscată şi se încălzeşte treptat, amestecându-se continuu. După ce orezul s-a uscat şi rumenit, se pune rece într-un borcan care se închide ermetic, pentru a fi protejat de umiditate. Se fierbe, apoi, o jumătate de cană de apă, se adaugă o linguriţă din orezul uscat şi o bucată de rădăcină de ghimbir, se mai fierbe un minut, se ia de pe foc şi se lasă 5 minute, după care se scurge apa. Se consumă câte o lingură, de 2-3 ori/zi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.