Trebuie să ne asigurăm că dieta zilnică este formată din fructe, legume, carne slabă, cereale integrale şi proteine - recomandă specialiştii.
Puteţi folosi grăsimi, ulei sau sare pentru a condimenta mâncarea, însă într-o mică măsură. O bună metodă de a vizualiza masa este să puneţi pe aceeaşi farfurie o porţie de legume, una de fructe, cereale, şi puţină carne slabă. Nu toate legumele sunt la fel, după cum nici cerealele şi nici carnea nu sunt la fel. De exemplu, un cartof copt şi o cană de broccoli aburite conţin substanţe nutritive foarte diferite. Pentru ca planul unei diete sănătoase să funcţioneze, interesaţi-vă de valorile nutriţionale ale legumelor, fructelor, cărnii sau cerealelor. O idee bună este să staţi departe de alimentele semipreparate şi să încercaţi să consumaţi alimente proaspete. De asemenea, puteţi să luaţi în considerare şi fructele care vă protejează de anumite boli, precum cancerul, tensiunea arterială, artrita şi multe altele. Printe cele mai bune fructe se numără afinele, căpşunele, migdalele, rodia şi pepenele verde. La fel de bune sunt şi legumele. De exemplu, usturoiul este cunoscut de secole pentru proprietăţile sale de vindecare. Puiul preparat la grătar reprezintă o sursă excelentă de proteine. Dacă aceeaşi bucată de pui o prăjiţi, asimilaţi de trei ori mai multe grăsimi şi calorii. Atunci când vreţi să mâncaţi sănătos staţi cât mai mult departe de tigaia de prăjit sau friteuză şi îmbrăţişaţi cu drag storcătorul de fructe. Acesta nu trebuie să lipsească din casa dvs, deoarece vă poate ajuta să faceţi sucuri naturale repede şi fără un efort prea mare. La fel ca şi calitatea ori modul de preparare, cantitatea este o parte foarte importantă atunci când urmaţi o dietă sănătoasă. Calculaţi aportul ideal de calorii şi apoi aveţi grijă de sănătatea dvs. ta prin asimilarea unei cantităţi normale de calorii. ホn funcţie de aportul caloric necesar, stabiliţi-vă şi porţia de mâncare. Dacă aveţi nevoie de mai mult, adăugaţi mâncare, dacă e nevoie de mai puţin, scădeţi porţia, în funcţie de nevoia organismului.