Ai vrea să te bucuri din nou de o vedere clară și sănătoasă? E posibil cu ajutorul transplantului de cornee, o procedură medicală avansată care poate schimba viețile celor care suferă de afecțiuni ale corneei.

Cornea este partea frontală și transparentă a ochiului, care permite luminii să intre în ochi și să ajungă la retină, unde are loc procesul de vedere. Însă, din cauza unor afecțiuni precum degenerescența maculară, keratoconusul, traumatisme sau infecții, corneea poate să își piardă transparența și să afecteze semnificativ vederea.

Transplantul de cornee este o procedură medicală modernă și eficientă, care implică înlocuirea corneei afectate cu o cornee sănătoasă de la un donator compatibil. Aceasta poate oferi o nouă șansă la o vedere sănătoasă și plină de viață pentru cei care suferă de afecțiuni corneene, restabilindu-le calitatea vieții și independența.

Când este necesar transplantul de cornee?

Transplantul de cornee este o procedură medicală care este recomandată în cazurile în care alte opțiuni de tratament nu au avut succes în tratarea afecțiunilor corneene. De obicei, transplantul de cornee nu este prima soluție sugerată de către oftalmologi, ci este considerată ca o opțiune de rezervă atunci când alte metode de tratament nu au funcționat sau nu sunt adecvate pentru pacient.

De exemplu, în cazul degenerescenței maculare, o afecțiune în care corneea devine opacă și afectează vederea, sau în cazul keratoconusului, o boală care determină subțierea și deformarea corneei. Transplantul de cornee poate fi recomandat și dacă alte tratamente precum ochelari, lentile de contact sau proceduri chirurgicale minim invazive nu au avut succes în îmbunătățirea vederii pacientului.

Unde se poate efectua un transplant de cornee?

Transplantul de cornee se efectuează la clinica oftalmologică Vitreum, unde s-au realizat deja cu succes astfel de intervenții. Aceasta este una din puținele clinici din țară care pune la dispoziția pacienților acest tip de intervenție. La clinica Vitreum, pacienții sunt tratați cu cele mai noi tehnologii și echipamente medicale, asigurându-se astfel că intervenția se realizează în condiții de maximă siguranță și cu un grad ridicat de succes.

Dacă te confrunți cu afecțiuni ale corneei și dorești să afli mai multe despre transplantul de cornee și posibilitățile de tratament disponibile la clinica oftalmologică Vitreum, te încurajăm să ne contactezi la numărul de telefon sau să vizitezi website-ul nostru pentru a obține informații detaliate și a programa o consultație. Echipa noastră de specialiști este pregătită să îți ofere suport și să răspundă la întrebări pentru a-ți oferi cea mai bună opțiune de tratament pentru sănătatea ochilor tăi.
 

Telefon : 0261 716 459 / 0740 231 559
Adresa clinica Vitreum Oradea: str. P-ța Independenței nr.47
Website : www.vitreum.ro