Sâmbătă, 18 mai, la Beiuș a avut loc un eveniment cu implicații benefice evidente pentru un larg segment al populației din partea de sud-est a județului Bihor și din regiunea Apusenilor: inaugurarea celei mai moderne policlinici dintre Oradea și Deva!

Policlinica Dr. Moș este un proiect început în urmă cu doi ani, în iunie 2022, când reputatul medic radiolog Călin Moș a început construcția unui spațiu modern destinat serviciilor medicale. Dotată cu toate facilitățile necesare unui centru medical ultramodern, Policlinica Dr. Moș dispune de săli de așteptare cu televizoare, monitoare pentru informații pacienți, lift, aer condiționat, lumini ambientale prietenoase.

Dar, punctul forte al celei mai moderne și complexe policlinici dintre Oradea și Deva este, desigur, oferta medicală realizată cu aparatură de ultimă generație și deservită de personal de înalt profesionalism. Policlinica Dr. Moș deține un puternic centru imagistic, dar și cabinete pentru o gamă largă de specialități medicale.

Centrul imagistic este dotat cu computer tomograf (CT), RMN de extremități, mamograf, osteodensitometru și, bineînțeles, cu cele mai noi aparate pentru ecografie. La toate aceste servicii de imagistică medicală, unele în premieră la Beiuș și în zonă, se adaugă mai multe cabinete medicale destinate următoarelor specialități: pediatrie, reumatologie, endocrinologie, ginecologie, urologie, ortopedie, psihiatrie și neurologie. Un atu deosebit al Policlinicii Dr. Moș este gradul înalt de digitalizare, care permite inclusiv utilizarea sistemului de telemedicină.

La evenimentul inaugural, de sâmbătă, 18 mai, au luat parte primarul Gabriel Popa și viceprimarul Dragoș Balog, precum și numeroși apropiați ai medicului Călin Moș, printre care câteva nume sonore ale medicinei din această parte de țară: prof. dr. Radu Badea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, fondator al școlii românești de ultrasonografie, prof. dr. Adrian Maghiar, decanul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, și fratele acestuia, prof. dr. Teodor Maghiar, fost rector al instituției de învățământ superior menționate.

Despre motivele care l-au determinat să inițieze acest demers ne-a vorbit chiar dr. Călin Moș:

„De mult timp am dorit să deschid o policlinică, dar știam că este foarte dificil. Imboldul final a venit de la fiul meu, care, acum doi ani, mi-a spus că vrea să se facă radiolog ca și tata și atunci am zis să încerc”.

Totodată, medicul Călin Moș a mulțumit edililor beiușeni pentru susținerea de care s-a bucurat din partea acestora:

„Administrația locală m-a susținut unde am avut nevoie, inclusiv ieri dimineață, când s-a pus problema trotuarului din fața clădirii, viceprimarul Dragoș Balog a venit aici și până seara a fost gata. Și, în rest, cu acte și cu ce am mai avut nevoie – sfaturi, consultări, aprobări – deci, m-au susținut”. 

Dr. Călin Moș a subliniat că unele dintre serviciile medicale sunt oferite în premieră la Beiuș:

„Există anumite investigații care nu se vor face altundeva în Beiuș: RMN de extremități, mamografie și osteodensitometrie. Acestea sunt premiere pentru zona Beiușului”.

De altfel, și colegii de branșă ai medicului Călin Moș au subliniat importanța investiției făcute de acesta la Beiuș:

„Mi se pare ceva deosebit ce s-a realizat aici, pentru că este o instituție medicală complexă; nu este numai imagerie, deși imageria e de vârf, pentru că are CT și RMN, iar ecografia are un maestru: este chiar domnul doctor Călin Moș.

Sunt și cabinete clinice, iar asta e mare lucru, deoarece se creează condiții pentru ginecologie, senologie-mamografie, reumatologie, neurologie, și asta e o treabă excelentă”. (prof. dr. Radu Bodea)

„Ne bucură că domnul doctor a reușit să facă și acest pas, să deschidă o policlinică, după cabinetul de ecografie cu care eram obișnuiți, o ecografie pe care toți o apreciem, pentru că îl considerăm printre cei mai buni ecografiști din zona noastră.

Cred că nu se va opri aici și va continua. Țin să-l felicit pentru tot ceea ce a făcut!” (prof. dr. Adrian Maghiar)

„Cel mai important este că întreaga comunitate locală va beneficia de această investiție, pentru că medicina trebuie dezvoltată și pe orizontală, nu numai în orașele de top, iar accesul pacienților să fie cât mai facil la serviciile medicale. Toate aceste investiții au în centru pacientul, asta este cel mai important!” (prof. dr. Teodor Maghiar)

Prezent, după cum spuneam, la inaugurarea Policlinicii Dr. Moș, primarul Gabriel Popa a salutat înființarea unui nou centru medical la Beiuș, precizând că acesta „vine să completeze oferta spitalului în domeniul investigațiilor medicale”.

Începând din 20 mai, cei care au nevoie pot solicita serviciile oferite de Policlinica Dr. Moș prin programări la sediul de pe Strada Mitropolit Andrei Șaguna, nr. 1 sau la telefon 0721/993-636. (Advertorial)