Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare la Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Pentru Oradea, anul acesta sunt scoase la concurs 115 locuri la specialităţile din domeniul Medicină, 10 la cele de la Medicină Dentară şi 5 la Farmacie.

Concursul va fi organizat duminică, 15 noiembrie 2015 și, la fel ca în anii trecuți, acesta se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În Oradea, anul acesta sunt scoase la concurs 115 locuri la specialităţile din domeniul Medicină, 10 la cele de la Medicină Dentară şi 5 la Farmacie. În domeniul Medicină, cele mai multe locuri, 15, sunt pentru specializarea medicină de familie, iar la Medicină Dentară cele mai multe locuri, 4, sunt pentru protetică dentară.

La nivel naţional, în sesiunea din 2015, absolvenţii Universităţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 de locuri și posturi pentru medicină, 263 de locuri pentru medicină dentară şi 152  de locuri pentru farmacie.

Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 23 octombrie 2015, ora 15.00, la Direcţiile de sănătate publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Ocuparea locurilor sau posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor sau posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Tematica de concurs și bibliografia aferentă sunt la fel ca în 2014.

Detalii mai multe se găsesc în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secțiunea Rezidențiat.