Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Chineză Bihor i-a ajutat pe medicii români de la Spitalul Municipal prin medierea unei teleconferințe cu specialişti chinezi din Shanghai, pe tema coronavirusului.

Evenimentul s-a desfășurat joi, 16 aprilie, specialiştii chinezi abordând tema schemei terapeutice şi de tratament pe care au folosit-o pentru combaterea virusului care provoacă Covid-19. Ajutorul s-a concretizat prin organizarea unei video-conferinţe cu acordul coordonatorului spitalelor din Bihor, doctorul Gheorghe Carp, cu asistenţa Oficiului Afacerilor Externe, reprezentat de Liu Guangyong, director adjunct la Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai, şi Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, Ministerul Sănătăţii din România, reprezentat de ministrul secretar de stat Andrei Baciu şi Ambasada Republicii Populare Chineze în România, reprezentată de ambasadoarea Jiang Yu, care au reuşit să invite doi experţi cu experienţă clinică din Shanghai.

„Facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că mai multe societăţi şi instituţii am reuşit să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aşteptăm să continuăm acest proiect”, se afirmă într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno–Chineză Bihor.

De la Oradea, la videoconferinţă au participat medicii orădeni Mirela Indrieş, Alexandra Birta, Iulian Zaporojan și Alexandra Plugar.