O nutriţie sănătoasă este una echilibrată. De aceea, o alimentaţie sănătoasă nu interzice nici un aliment dacă este consumat cu moderaţie.

O farfurie plină de...culori. Roşu, verde, galben, portocaliu.... chiar şi albastru! Ardeii de orice culoare, cartofii, fructele, roşiile, toate sunt pline de vitamine şi luptă împotriva oxidanţilor.

Diversificaţi-vă meniul! Consumaţi proteine, acestea ajută la întărârea musculaturii. Carbohidraţii oferă energie, iar fructele şi legumele aducvitamine, minerale şi fibre alimentare care ajută la o bună digestie. Un singur fel de mâncare nu poate oferi organismului dvs. tot ce are nevoie, aşa că asiguraţi-vă că mâncaţi variat!

Nu săriţi peste micul dejun. Cu siguranţă aţi mai auzit acest lucru, dar nu e rău să auziţi cât mai des: micul dejun trebuie să asigure necesarul de nutrienţi şi energie pentru a începe ziua cu bine. Consumaţi la micul dejun fructe proaspete şi cereale.

Faceţi o plăcere din a mânca sănătos. Nu mâncaţi în grabă, alegeţi un loc plăcut şi mâncaţi liniştit, savurând fiecare îmghiţitură.