Sfaturi pentru păstrarea pâinii cât mai proaspătă
Perioada de timp în care pâinea se va păstra proaspătă depinde de o serie de factori, printre care se numără ingredientele folosite la prepararea ei, temperatura, umiditatea, cutia sau ambalajul utilizate, precum şi locul păstrării.
Foarte mulţi brutari recomandă ca o bucată de pâine sau o pâine proaspăt coaptă sa nu fie păstrată în pungi din plastic. Aceasta deoarece plasticul nu permite pâinii să "respire", ceea ce face ca umiditatea să se menţină în interiorul pungii, pâinea să se înmoaie şi, treptat, să mucegăiască. În cazul în care pâinea este păstrată la frigider în punga din plastic, ambalajul de dimensiuni mai mari decat produsul poate stimula apariţia mucegaiului. De regulă pâinea proaspăt coaptă se păstrează cu partea tăiată în jos, fără nici un fel de ambalaj. Pâinea care a fost preparată cu afânători sau cu o cantitate foarte mică de drojdie se va păstra proaspătă timp de mai multe zile dacă este depozitată de aceeaşi manieră.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.