• Ştiaţi că dacă tăiaţi salata verde cu cuţitul, frunzele se oxidează şi îşi pierd din calităţi? Mai bine rupeţi frunzele, una câte una
  • Mai bine fiert sau fript decât prăjit. Şi mai bine, gătiţi la aburi în loc să fierbeţi, dacă este vorba de legume: în acest fel veţi păstra toate vitaminele care, în cazul altor tipuri de preparare, se pierd
  • Prepararea înăbuşită a alimentelor înseamnă că valoarea nutritivă a acestora va scădea mult prin gătire. Rezultate mai bune obţineţi dacă folosiţi pentru înăbuşire un vas de fontă şi îl acoperiţi cu un castron metalic în care puneţi apă rece
  • Când tăiaţi legumele în vederea fierberii, e preferabil să le tăiaţi mai mari, ca să reduci consumul de vitamina C. De asemenea, nu le fierbeţi până când se înmoaie prea tare, deşi unora s-ar putea să le placă mai mult aşa. Cu cât sunt ţinute mai mult pe foc, cu atât îşi pierd calităţile nutritive şi, mai ales, conţinutul de vitamine
  • Dacă vreţi să păstraţi nu doar proprietăţile, ci şi gustul cărnii, puneţi-o în apă când aceasta fierbe. Dacă puneţi carnea de la început, cea care capătă savoare şi îşi însuseşte o parte dintre nutrienţi este zeama (din acest motiv se prepara astfel supele şi ciorbele).