Societatea Română de Dermatologie (SRD) organizează, în perioada 22 – 24 septembrie și pentru prima dată la Oradea, cea de-a zecea ediție a ReziDerma - Conferinţa Naţională a medicilor rezidenţi din specialitatea Dermatovenerologie.

Pe parcursul a trei zile, subiecte diverse ce privesc cercetări științifice de imunologie și fiziopatologie în afecțiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice, vor trezi interesul participanților în cadrul workshop-urilor, sesiunilor științifice și simpozioanelor Conferinței.

„Suntem bucuroși să venim cu o manifestare științifică de tradiție a SRD într-un oraș care, în ultimii ani, a investit mult în infrastructura de sănătate și care are o Facultate de Medicină în plină ascensiune”, a declarat dr. Alin Nicolescu, președintele Comisiei de Dermatologie a Ministerului Sănătății și secretarul general al SRD.

Cei aproximativ 200 de participanți la lucrările Conferinței - prestigioși profesori de dermatologie și coordonatori de clinici universitare, împreună cu reputați dermatologi și cu medici rezidenți, reprezentând clinici universitare din România (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova etc.), vor dezbate aspecte complexe și de actualitate din dermatologie.

Organizată cu sprijinul Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea și a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, prima zi a Conferinței va debuta în Amfiteatrul Spitalului Județean, unde medici rezidenți, specialiști și primari din specialitatea Dermatovenerologie vor avea oportunitatea să aprofundeze, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, noile terapii de dermato-estetică - de la peeling-uri, mezoterapie, proceduri de biorevitalizare și injectări până la tehnici de tratament în volumetria facială și combaterea efectelor îmbătrânirii cutanate.

În zilele a doua și a treia, desfășurate în Sala Mare a Teatrului Regina Maria și, respectiv, în sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, vor fi abordate, în cadrul celor 6 sesiuni de lucrări, teme ce vizează patologii complexe – de la afecțiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică și boli autoimune până la boli cu transmitere sexuală și probleme de dermato-oncologie. De asemenea, vor fi prezentate ultimele noutăți în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane științifice educaționale, privind noile descoperiri fiziopatologice și terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară și chiar prevenția și combaterea îmbătrânirii premature.

„Sunt deosebit de onorat de susținerea conducerii SRD și de tot sprijinul acordat pentru ca ReziDerma 2023 să aibă loc la Oradea. Este o mare bucurie pentru noi să le fim gazde colegilor noștri din celelalte clinici universitare din țară și să realizăm acest schimb de bune practici ce vizează actul medical și rezultatele cercetării științifice în domeniul dermatologiei, aici, la noi acasă; să le oferim posibilitatea de a avea contact cu infrastructura de sănătate orădeană și de a se bucura de multiculturalismul și multiconfesionalismul orașului nostru, reflectat în bogăția sa arhitecturală, și nu în ultimul rând pentru faptul că, la 95 de ani de SRD, am reușit să punem, de la Oradea, o cărămidă la formarea viitorului dermatologiei românești”, a afirmat conf. univ. dr. Ilarie Brihan, șeful Secției Clinice de Dermato-venerologie și al Compartimentului alergologie și imunologie clinică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, membru în Colegiul Director al SRD și președintele Conferinței ReziDerma 2023.

Pentru a promova știința și educația, și pentru a sprijini tânăra generație de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie organizează această Conferință dedicată lor, suportând, în totalitate, costurile organizatorice, inclusiv cele privind transportul, cazarea și masa participanților la Conferință. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul srd.ro.