Municipalitatea orădeană a emis luni, 26 august, ordinul de începere a lucrărilor la clădirea ambulatoriului fostului Spital Militar, care ar urma să fie finalizate în termen de 12 luni. Investiţia este de 1,7 milioane lei, realizată de municipalitate în schimbul terenului pe care se va construi parcarea supraetajată de lângă Magazinul Crişul.

Investiţia „Ambulatoriu Integrat de Recuperare Medicală și Administrativ P+1E+M al Spitalului Clinic de Urgență Avram Iancu Oradea, cu intrare din str. Brașovului” prevede amenajarea de cabinete medicale, saloane şi birouri administrative. Astfel, clădirea ambulatoriului va avea o suprafață construită de 330 mp, suprafață desfășurată de 990 mp și se va realiza în regim de înălțime parter+un etaj+mansardă. La parter vor fi amenajate cabinete medicale de diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări. La etaj vor fi patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, o sală de tratament, un cabinet medical-personal, iar la mansardă, birouri administrative.

Executantul lucrării este Drum Asfalt Palota, în asociere cu Trameco Oradea, proiectantul lucrărilor este Tehnoproiect Oradea, iar valoarea totală a lucrărilor este de 1.716.247 lei fără TVA.

Primarul Ilie Bolojan a menţionat că lucrările la ambulatoriul fostului Spital Militar, actualul Spital de Urgenţă „Avram Iancu”, se realizează în baza unei hotărâri de guvern din 2008, prin care din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Internelor și Reformei Administrative, la Spitalul Clinic de Urgență Avram Iancu Oradea a fost transferat un teren de 330 mp în domeniul public al municipiului Oradea și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Oradea, în scopul construirii unei parcări supraetajate. „Primăria Oradea realizează clădirea ambulatoriului, iar după finalizarea construcției aceasta și terenul aferent vor fi transmise în domeniul public al statului și în administrarea MAI - Spitalul Clinic de Urgență Avram Iancu. Totodată, vom realiza și o parcare supraetajată pe strada Brașovului. Această parcare va avea aproximativ 400 de locuri de parcare, dintre care și locuri pentru persoane cu handicap, și va deservi perimetrul din jurul magazinului Crișul, o zonă centrală aglomerată. Parcarea urmează să aibă cinci nivele supraterane, ultimul fiind o terasă, și un seminivel demisol”, a afirmat primarul. Potrivit acestuia, proiectul privind construcţia parcării supraetajate se află în stadiul de evaluare a ofertelor depuse la licitația organizată pentru atribuirea contractului de execuție.