La Cabinetul de Epidemiologie din cadrul Ambulatorului Spitalului Clinic Pelican Oradea, din strada Corneliu Coposu nr. 2, parter, funcționează, de la 1 iunie, un Centrul de Vaccinări Internaționale, destinat persoanelor care calatoresc în străinătate.

Centrul de Vaccinări Internaționale este singurul autorizat de Ministerul Sănătății pentru județul Bihor și vine în întâmpinarea tuturor persoanelor care călătoresc în străinătate, în orice colț al lumii, cu un set complet de evaluare, vaccinare, dar și consiliere personalizată, în funcție de zona vizitată și de riscurile îmbolnăvirii: consiliere și suport în vederea prevenirii unor boli specifice călătoriilor în zone îndepărtate, consiliere prevaccinală aferentă, urmărire postvaccinală, eliberarea de certificate de vaccinare internațională, profilaxia malariei, sfaturi cu privire la igiena alimentară și îngrijirea sănătății pe parcursul călătoriilor, evaluarea riscului de a contracta o boală și a stării de sănătate a turistului, vaccinare profilactică pentru hepatita A, hepatita B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rabie, infecții cu Hemophyllus Influenzae, poliomielită, gripă, febra galbenă, febră tifoidă, meningită meningococică, pneumonii pneumococice, indicații tratament profilactic antimalarie.

„Siguranța actului medical este dată de faptul că vaccinurile sunt administrate chiar de medicul nostru epidemiolog, dr. Adina Budea, iar calitatea vaccinurilor este recunoscută internațional. Rugăm persoanele care doresc să plece în străinătate să solicite o consultatie completă de specialitate cu minimum 4-6 săptămâni înaintea plecării, pentru a se putea realiza în timp eficient bilanțul vaccinal, obținerea vaccinurilor și administrarea acestora. Accesul la Cabinetul de Epidemiologie în vederea evaluării, consilierii și vaccinării se face direct, pe bază de programare, la recepția Ambulatoriului Spitalului Clinic Pelican Oradea, de pe str. C. Coposu nr. 2 sau prin Call Center la 0259.444.444”, se afirmă în comunicatul Spitalului Pelican.

Scopul vaccinării este prevenirea unor boli grave, pentru care nu există tratament, iar vaccinurile protejează organismul de îmbolnăviri severe, suferință, invaliditate, costuri individuale.

Persoana vaccinată are o protecție îndelungată față de boala pentru care a fost vaccinată, iar riscurile vaccinării sunt minore în comparație cu bolile pe care le previn.

.