Sunt bune mai ales dacă se mănâncă proaspete, crude. În plus, zarzavaturile cresc rezistenţa organismului...

Ştevia este bogată în vitamine din grupul B şi vitamina C, în calciu, magneziu, fier şi potasiu, glicozide, proteine, fibre. Bună pentru stimularea energiei mentale şi fizice.

Leurda conţine potasiu, magneziu, calciu. Are un bun efect tonic cardiac, iar fibrele alimentare favorizează asimilarea grăsimilor şi absorbţia colesterolului, are rol detoxifiant, depurativ şi diuretic. 

Loboda este bogată în vitaminele E si K, glucide, celuloză, proteine, substanţe anorganice (minerale). Are acţiune diuretică, depurativă, remineralizantă şi vitaminizantă, emolientă, calmantă.

Spanacul este bogat în calciu, fier, acid folic, vitamina E si K. Urzicile reprezintă un tonic general, mai ales datorită compoziţiei bogate în aminoacizi esenţiali, vitamine B (acid folic), C, A, E şi K, calciu, fier şi magneziu şi clorofilă.

Untişorul se foloseşte mult în salate, frunzele au un gust plăcut, asemănător cu salata verde. Conţine betacaroten, vitamina C, acid folic, vitamina E şi calciu şi ajută la reducerea colesterolului.