Ştevia este bogată în vitamine din grupul B şi vitamina C, în calciu, magneziu, fier şi potasiu, glicozide, proteine, fibre.

Leurda conţine potasiu, magneziu, calciu, are un bun efect tonic cardiac, iar fibrele alimentare favorizează asimilarea grăsimilor şi absorbţia colesterolului

Loboda este bogată în vitaminele E si K, glucide, celuloză, proteine, are acţiune diuretică, depurativă, remineralizantă şi vitaminizantă, emolientă, calmantă

Spanacul este bogat în calciu, fier, acid folic, vitamina E si K

Urzicile reprezintă un tonic general, mai ales datorită compoziţiei bogate în aminoacizi esenţiali, vitamine B (acid folic), C, A, E şi K, calciu, fier şi magneziu şi clorofilă.

Untişorul se foloseşte mult în salate, frunzele au un gust plăcut, asemănător cu salata verde. Cu un conţinut ridicat de potasiu şi fibre alimentare, ajută la reducerea colesterolului.