Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului la Sân, Organizația de femei a PNL Oradea, a desfășurat duminică, 1 octombrie, o acțiune de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă acest tip de cancer.

Coordonată de președintele OFL Oradea, Camelia Buhaș, acțiunea aflată la ediția a șaptea a constat în iluminarea clădirii Primăriei Oradea în roz, culoarea simbol a cancerului de sân, în intervalul orar 18.00-22.00. Podul Centenarului a fost, de asemenea, iluminat în roz, și va rămâne așa pe tot parcursul lunii octombrie. Doamnele liberale au distribuit pliante informative, baloane și fundițe roz, pentru a atrage atenția femeilor că e nevoie să adopte o atitudine preventivă și să își facă un control periodic al sânilor.

„Cancerul la sân afectează una din opt femei fiind o problemă majoră de sănătate publică. În România sunt diagnosticate în fiecare an în jur de 6.000 de paciente cu cancer de sân, fiind pe primul loc din punct de vedere al incidenței, dar și pe primul loc din punct de vedere al mortalității pentru că foarte multe femei nu conștientizează pericolul sau nu ajung la timp la medic. În 98% din cazuri acesta poate fi vindecat, dacă e depistat la timp. Prevenția primară, screningul și depistarea precoce încă de la primele semne, sunt cele mai eficiente metode de combatere a bolii”, precizează Camelia Buhaș.