Ploaia sâcâitoare și vântul care a suflat cu putere, mai ales vineri seara, nu i-a împiedicat pe sportivi să alerge chiar și distanțe maraton, pentru copiii abandonați.

Anul acesta, la „24 de ore pentru un zâmbet”, s-au înscris în jur de 150 de persoane care au concurat atât individual cât și în echipe. Evenimentul a avut loc în Parcul IC Brătianu vineri și sâmbătă.

„Din punct de vedere organizatoric, evenimentul a decurs anul acesta mult mai bine. Au răspuns mai mulți invitației noastre decât anul trecut. Și on-line și la fața locului am avut mai mulți înregistrați. S-a adunat în jur de 13 mii de lei. Din punct de vedere sportiv a fost mult mai greu findcă a plouat iar seara a bătut foarte tare vântul. Au participat în jur de 150 de persoane. Mai mulți în echipe. Mulțumim orădenilor care au venit la acest eveniment. Încercăm în fiecare an să oferim ceva mai bun pentru copii. Anul acesta am strâns fonduri pentru AMIA și, în funcție de câți copii sunt, vom vedea ce putem să organizăm. O minivacanță de 2-3 zile pentru acești copii abandonați. Trebuie închiriat un autobuz, camere etc”, a declarat, pentru Crișana, Istvan Szokolszky de la XTERRA Sport Bihor.

Sâmbătă, la ora 13.30, au fost premiate: tura cea mai rapidă (individual feminin și individual masculin) și distanța cea mai lungă parcursă în 24h (individual feminin, individual masculin și în echipă).