Asociația Pro Bambini din Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, a desfășurat marți, 12 septembrie, o activitate în cadrul proiectului „Susținem educația în mediul rural”.

 

În a doua zi de școală, 30 de elevi din clasele a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 1 Vârciorog au primit cu multă bucurie și emoție câte un kit educațional, constând într-un rucsac și un set de rechizite, la care s-a adăugat și o surpriză dulce.

Activitatea a avut ca scop motivarea participării elevilor la școală și valorizarea importanței educației pentru dezvoltarea personală.

Acțiunea se înscrie în șirul de activități care vor continua pe parcursul anului școlar cu acordarea de burse de studiu și de performanță, dotarea cu jucării și materiale educaționale a unor grupe de grădiniță și dotarea cu cărți a unor biblioteci școlare din mediul rural.

De asemenea, în preajma marilor sărbători se vor derula campanii de colectare și donare de alimente și îmbrăcăminte pentru familiile provenite din medii dezavantajate care au copii în sistemul de învățământ preuniversitar.

Acțiunea de marți, 12 septembrie, a fost susținută de Benvenuti, Asociația „Crișana 6”, angajații Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea și Cabinetele de avocatură Cristian Rusu și Diana David.

În campania din această toamnă, Asociația Pro Bambini a sprijinit cu rechizite și ghiozdane 70 de elevi din Oradea și județul Bihor. Asociația Pro Bambini derulează această campanie începând cu anul 2009, la fiecare debut de an școlar.