Frigul din timpul iernilor, lipsurile și prejudecățile, adesea îi determină pe copii să nu mai meargă la școală. Fundația Comunitară Oradea urmărește stoparea abandonului școlar cauzat de aceste circumstanțe în rândul copiilor care provin din familii defavorizate.

Fenomenul abandonului școlar este îngrijorător de răspândit în țara noastră, iar județul Bihor nu este o excepție. Avem copii dornici să meargă la școală, capabili să facă performanță și din aceste motive merită sprijiniți.

Prin Fondul de burse, Fundația Comunitară Oradea susține continuarea studiilor în rândul copiilor care sunt predispuși să abandoneze școala din cauza veniturilor mici ale familiilor din care fac parte.

„41 de copii din mediul rural merg la școală datorită Fondului de burse, programul prin care le asigurăm îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite ca să nu abandoneze școala în lipsa lor. Cristian este unul dintre acești copii. Își poate face temele doar cât timp are lumină naturală, locuiește cu străbunica lui de 82 de ani într-o casă albastră din lut unde n-au curent electric. Asemeni lui Cristian, și ceilalți 40 de copii din programul Fondul de burse au nevoie de o geacă și de încălțări noi pentru a merge la școală în această primăvară. Și tu te poți implica și poți susține unul sau mai mulți copii din cei 41, cărora le ducem odată cu schimbarea fiecărui anotimp, haine și încălțări noi, pentru că doar așa copiii vor merge la școală fără să le fie frig, fără să le fie rușine că poartă haine uzate de timp și de mai multe generații”, anunță reprezentanții Fundației Comunitare Oradea.

Prin programul Fondul de burse, cei care doresc și au posibilități pot face o donație sau pot oferi o bursă de 1.000 de lei, bani din care îi pot asigura unui copil tot anul necesarele pentru a putea continua să meargă la școală.

„Sprijinim anual 45 de copii prin câte o bursă de 1000 Lei, bani din care le asigurăm rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Toate aceste bunuri ajung la copiii bihoreni trimestrial. Credem că dacă le oferim acest necesar, combatem abandonul școlar bazat pe lipsuri sau prejudecăți. Astfel, copiii își pot atinge întregul potenţial și pot aduce un aport semnificativ la îmbunătăţirea calității vieţii comunitare”, menționează reprezentanții FCO.

Informații suplimentare despre Fondul de burse și modul în care se pot face donații se afla accesând următorul link: fundatiacomunitaraoradea.ro/fondul-de-burse.