Nu mai puţin de 45 de angajaţi ai companiei Smartware din Oradea au lăsat birourile răcoroase, scaunele confortabile şi tastaturile ergonomice pentru a da o mână de ajutor la construirea unor case pentru familii de orădeni mai puţin norocoase.

 

Timp de o zi, pe 14 iulie, ei au muncit alături de beneficiarii caselor la prepararea betonului, la confecţionarea armăturilor metalice şi la montarea unui planşeu ceramic în cadrul proiectului asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş derulat în Oradea sub numele de „Locuinţe pentru un viitor sigur”. „Ne-a făcut mare plăcere să putem participa din nou alături de echipa Habitat şi să-i ajutăm în acest fel pe cei care chiar au nevoie de o locuinţă. Este al doilea an consecutiv când echipa noastră se implică în acest proiect şi sperăm să repetăm experienţa aceasta frumoasă şi anul viitor”, a declarat Claudia Ţirban, coordonatoarea voluntarilor Smartware. Informaticienii, chiar dacă nu sunt foarte familiarizaţi cu munca fizică, au dat dovadă de o dăruire şi implicare deosebită aşa încât progresul făcut a fost extraordinar. Au reuşit să transforme în beton mai mult de un palet de ciment, au confecţionat grinzi metalice în total cântărind peste o tonă şi au trecut prin mâinile lor aproape o mie de blocuri ceramice necesare pentru planşeul a patru locuinţe.

„Sunt foarte fericit că aceşti oameni minunaţi, pe care nu i-am văzut în viaţa mea, au făcut acest efort însemnat pentru mine şi familia mea. De mult timp ne-am dorit să avem o locuinţă bună şi acum visul nostru este tot mai aproape de a fi împlinit”, a afirmat Bogdan Coste, beneficiar Habitat.

În cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigrur” din Oradea, 30 de familii vor beneficia de un adăpost sigur, decent şi sănătos. Şapte familii s-au mutat deja în noile locuinţe şi alte cinci sunt într-un stadiu foarte avansat cu lucrările.   

Peste o săptămână, o altă companie orădeană şi-a anunţat deja participarea cu mai mult de 30 de voluntari în cadrul aceluiaşi proiect.