Fundaţia Comunitară Oradea a lansat miercuri, 8 iulie, apelul de proiecte pentru programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Prin acest program, Fundaţia Comunitară Oradea urmărește să susțină financiar atât oamenii cu inițiativă care propun activități de îmbunătățire a educației, în sensul cel mai larg, sau de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, cât și capacitatea grupurilor și organizațiilor de a răspunde mai bine nevoilor comunității locale.

„Dorim ca, prin acest program, proiectele propuse spre finanțare să ajute la activarea și revitalizarea comunității orădene prin activități educaționale non-formale cât mai diverse, destinate unei palete cât mai largi de beneficiari. Astfel, inițiative precum ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume, acțiuni de încurajare a implicării comunitare, animarea spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă și multe alte idei pot deveni realitate în Oradea prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, anunță Teodora Albiter, manager proiecte în cadrul Fundaţiei Comunitare.

În acest scop, Fundația Comunitară Oradea va aloca 35.000 euro pentru revitalizarea peisagistică şi dinamizarea Parcului „Libertății”, iar 15.000 euro vor fi oferiți sub formă de granturi pentru cel puţin cinci şi cel mult zece proiecte, în urma unui concurs de proiecte.

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă. Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 31 iulie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului: https://fondulpentruunviitormaibun.ro/solutii-locale-oradea/

Programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este o inițiativă a Lidl România, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și este implementat prin fundațiile comunitare locale în Brașov, Buftea, Cluj, Oradea şi Vaslui, prin competiții similare de proiecte. „Direcțiile de intervenție locală ale programului au fost stabilite în urma dialogului cu administrația locală și alți actori relevanți din comunitate”, a precizat Teodora Albiter.