Ieri, în sala festivă „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea, a avut loc a treia festivitate de premiere din anul 2019 a familiilor care au împlinit  50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea.

Cu această ocazie au fost invitate 45 de familii care şi-au sărbătorit „Nunta de Aur”. Cuplurile au fost felicitate de viceprimarul Florin Birta, care le-a înmânat câte o diplomă de fidelitate, însoţită de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

„Mă bucur că pot să particip alături de dumneavoastră la acest frumos eveniment. În primul rând, doresc să vă transmit salutul și felicitările primarului Ilie Bolojan pentru cei 50 de ani de căsătorie pe care îi sărbătoriți și pentru modelul pe care ni-l oferiți. Vă mărturisesc că în calitatea mea de viceprimar oficiez și cununii civile. Mă uit cu drag întodeauna la tinerii care vin și își încep o viață nouă împreună și mereu le doresc multă dragoste, casă de piatră și  îmi imaginez cum vor fi ei peste 50 de ani. Din păcate, conform statisticilor, jumătate din cei care se căsătoresc divorțează. Dvs. puteți fi mândri că sunteți exemple pentru noi, mai ales în aceste timpuri în care instituția căsătoriei nu mai este ceea ce a fost în timpurile în care dvs. ați hotărât să vă uniți destinele”, a spus viceprimarul Florin Birta.

La sfârșitul ceremoniei, cuplurilor prezente li s-a cântat „La mulți ani!” și cu toții au ciocnit un pahar de șampanie.

Primăria Oradea reamintește cetăţenilor municipiului Oradea că, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani  în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primeşte în continuare cereri la camera 12, parter, în clădirea Primăriei. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0259/408.824.