Un număr mare de orădeni, de toate vârstele, au participat miercuri, 26 iunie, la cea de-a VI-a ediție a proiectului „Oradea donează o pâine”. Proiectul vizează două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei aflați în nevoie, care pot să își ia o pâine din cutia amplasată în fiecare loc.

Proiectul „Oradea donează o pâine” a ajuns la ediția cu numărul VI, care s-a desfășurat miercuri, 26 iunie, între orele 15.00 și 17.00, în următoarele locuri: Oradea Plaza, Piața Rogerius, Piața Nufărul, Piața Decebal și Piața Unirii, aceasta din urmă fiind cea de-a cincea locație.

„Începând cu această ediție, vom avea patru puncte fixe de distribuire și o a cincea locație mobilă. După cum v-am obișnuit după fiecare ediție, pâinea rămasă este distribuită la diferite centre din oraș și nu numai. De această dată, am distribuit cele peste 270 de pâini rămase în următoarele locații: Asociația „Masa săracilor”, Centrul de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu handicap Bratca și Căminul Felix Sânmartin. Pe această cale, dorim să le mulțumim pentru primire și le dorim o activitate îndelungată”, a declarat Nicu Traistă, voluntar în cadrul proiectului.

Dorința de a face bine, de a oferi o pâine celor care au nevoie i-a animat, și la această ediție, pe organizatori.

„Proiectul nostru se axează pe două categorii de oameni: cei care vin și oferă din puținul lor o pâine și cei care se opresc să ia o pâine, cei din urmă fiind oameni care poate nu își permit „luxul” de a-și cumpăra pâinea necesară traiului zilnic. Chiar dacă nouă ni se pare că o pâine e ceva aproape nesemnificativ, pentru nevoiași poate fi toată hrana pe care o au pentru ziua respectivă”, a spus și Alex Petricaș, inițiatorul proiectului „Oradea donează o pâine”.

Echipa de proiect a ținut să aducă mulțumiri orădenilor pentru susținere și pentru faptul că în fiecare ediție tot mai multe persoane le sunt alături, într-un fel sau altul.

„Acest lucru ne bucură nespus de mult și ne motivează să mergem mai departe cu acest proiect, care e de la oameni pentru oameni”, menționează organizatorii evenimentului.

Cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face și ca voluntari, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail: oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.