Începând cu această lună, se majorează plafoanele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. În municipiul Oradea, 275 familii/persoane singure beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece 2020-2021, în urma analizării dosarelor depuse până la 20 noiembrie 2020.

Potrivit OUG nr.208/2020 pentru modificarea OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, începând cu luna decembrie 2020 se majorează plafoanele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței astfel: de la 786 lei la 800 lei venit net mediu lunar pe membru de familie pentru solicitanții/beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică, compensarea procentuală fiind de 5%. 

Printr-un comunicat de presă transmis ieri, Direcția de Asistență Socială Oradea anunță că pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, rămâne neschimbat, la 1.082 lei. De la 750 lei la 800 lei, venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, ajutorul lunar fiind de 20 lei; de la 750 lei la 800 lei, venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică, ajutorul lunar fiind de 20 lei; de la 750 lei la 800 lei, venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure care utilizează pentru încălzirea locuinței lemne, cărbuni combustibili petrolieri, ajutorul lunar fiind de 20 lei.

Cererea și declarația pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, precum și documentele doveditoare necesare sunt puse la dispoziția celor interesați la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea din str. Primăriei nr.42 Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială (cam.17) sau pe site-ul instituției la secțiunea Acte necesare și formulare on-line - Serviciul Social.

„În municipiul Oradea, 275 familii/persoane singure beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece 2020-2021, în urma analizării dosarelor depuse până la 20 noiembrie 2020. Noi dosare pot fi depuse lunar, dar ajutorul de încălzire nu se acordă retroactiv, ci doar pentru lunile de iarnă rămase la plată”, menționează reprezentanții DAS Oradea.