Așa cum a obișnuit în ultimii ani, Protopopiatul Tinca din cadrul Eparhiei Ortodoxe a Oradiei, cu ocazia începutului noului an școlar, a desfășurat, recent, o nouă activitate filantropică în sprijinul copiilor și tinerilor.

Prin programul „Ajută un copil să meargă la școală”, preoții şi credincioşii din protopopiat s-au implicat în ajutorarea elevilor cu o situație precară din parohiile pe care le păstoresc.

Astfel, au fost ajutați în această perioadă 147 de elevi, din toate ciclurile școlare, începând de la grădiniță și până la clasa a XII-a. Preoții parohi au identificat în parohiile pe care le păstoresc, împreună cu cadrele didactice, acele familii ale căror copii au nevoie de sprijin pentru a începe în condiții cât mai bune anul școlar şi au ajutat aceste familii cu rechizite și echipamente școlare (ghiozdane, caiete, cărți, truse școlare etc.), îmbrăcăminte, precum și cu bani. Ajutorul acordat anul acesta de către parohiile protopopiatului s-a ridicat la suma de 32.090 lei.

Dacă în ultimii doi ani, la festivitățile de început de an școlar, au fost impuse restricții cu privire la participarea părinților și a preoților, având în vedere situația pandemică, în acest început de an școlar, acolo unde va fi posibil, preoții vor fi prezenți, cu toate măsurile igienico-sanitare impuse, la săvârşirea unui moment de rugăciune de început de an școlar, în instituțiile de învățământ.

„Cuvânt de mulțumire și prețuire aducem Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru binecuvântarea implementării acestui proiect filantropic în fiecare an. Suntem, de asemenea, recunoscători tuturor preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, ce s-au implicat într-un mod exemplar la împlinirea acestui deziderat, ce se vrea a fi deja un obicei în cadrul protopopiatului. Totodată, apreciem aportul tuturor cadrelor didactice, care au ajutat la identificarea beneficiarilor cu o situație precară sau cu rezultate exemplare la scoală, astfel încât să fie ajutați cei care au mai mare nevoie, pentru a începe cursurile noului an școlar în condiții cât mai optime”, a punctat părintele Călin-Ovidiu Popa, protopop de Tinca.                                                                           

Pr., secretar, Andrei-Ionuț Laza