Sâmbătă, 25 martie, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, va avea loc Marșul pentru Viață, un eveniment care se va desfășura, simultan, în mai multe oraşe din România. Moto-ul comun al evenimentului este „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine!”

 

Să devii mamă aduce cele mai profunde schimbări în viața unei femei. Este un moment extrem de delicat când o femeie are nevoie de sprijin și ajutor din partea celor din jur, din partea societății în care trăiește. Pentru ca societatea să nu uite de copilul nenăscut care așteaptă să se nască și de prețul vieții sale pentru societatea de mâine va fi organizat, și în acest an, Marșul pentru Viață. Evenimentul are loc, simultan, în mai multe oraşe din România, iar scopul lui este afirmarea dreptului la viaţă a copilului nenascut, începând cu momentul concepției. Moto-ul comun al evenimentului este „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine!”, pentru că nu este doar responsabilitatea exclusivă a femeii însărcinate să poarte de grijă noii vieți pe care o poartă în pântece, ci este și responsabilitatea tatălui copilului și a familiei.

În data de 6 martie, a avut loc întâlnirea liderilor tuturor cultelor din Oradea, la care s-a stabilit că Marșul pentru Viață din 25 martie 2017 va începe la ora 16.00, în Piața Unirii, cu Adunarea publică, și se va încheia la 17.30, cu Marșul pentru viață, pe traseul: Piața Unirii - str. Vasile Alecsandri - Catedrala Ortodoxă (oprire 15 minute) - Centrul Civic - Calea Clujului - Maternitate. În preambulul acestui eveniment, vineri, 24 martie, la Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea, va avea loc o priveghere de rugăciune pentru viață, după următorul program: de la ora 18.00 - Grupul de copii „Dominic Savio”; ora 19.00 - Grupul de tineri „Allegria”; ora 20.00 - Comunitățile Familiale de Evanghelizare; ora 21.00 - Calea Neocatecumenală; ora 22.00 - Reuniunea Mariană; ora 23.00 - Ordinul Terțiar Franciscan. La priveghere sunt invitați toți credincioșii din oraș, indiferent de confesiune, și toți credincioșii din parohiile greco-catolice de Oradea.