În urmă cu un deceniu, fostul vulcanist Remus Sime, actualmente stabilit la Timișoara, unde a urmat o carieră în IT, iniția campania caritabilă „Alerg pentru o cauză”.

 

Totul a început la 15 aprilie 2012, când Remus Sime a participat la Maratonul de la Viena, cu scopul de a strânge fondurile necesare acordării de burse unor elevi merituoși de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” aflați într-o stare de vulnerabilitate financiară. De anul următor, 2013, Remus Sime a „legat” cele două orașe care i-au marcat destinul, Timișoara și Beiușul natal, stabilind între acestea traseul evenimentului caritabil anual „Alerg pentru o cauză”, itinerariu repetat și anul acesta, în perioada 8-9 octombrie.

Ca de obicei, sâmbătă, 8 octombrie, la ora 9.00, Remus Sime și-a început alergarea din Parcul Botanic al orașului de pe Bega și a parcurs cei aproximativ două sute de kilometri până la Beiuș în reprize de câte cinci kilometri. Ajuns la intrarea în Beiuș duminică după-amiaza, Remus Sime a fost întâmpinat de numeroși beiușeni, majoritatea copii și tineri, care l-au însoțit pe ultima parte a traseului, până la linia de sosire din fața Colegiului Național „Samuil Vulcan”, unde îl așteptau mama sa, profesoara Mihaela Ilieș, directoarea școlii menționate, și mai mulți elevi și profesori vulcaniști.

Odată finalizată noua cursă „Alerg pentru o cauză”, voluntarilor din ștafetă sau care au ajutat la strângerea de fonduri le-au fost acordate diplome de merit din partea Asociației „Bunul Samaritean”, reprezentată prin președintele Adrian Ciorna, omul care face munca de birou din spatele proiectului, ocupându-se de recrutarea alergătorilor voluntari ce-l însoțesc pe Remus Sime, de colectarea donațiilor și de implementarea proiectului de-a lungul anului.

Deși vizibil marcat de efort, Remus Sime ne-a oferit un interviu imediat după terminarea cursei, prilej cu care și-a exprimat mulțumirea că targetul propus – 19.000 de lei – a fost atins chiar în timpul alergării. Totodată, Remus Sime, sportivul cu suflet mare, a devoalat și unele dintre planurile ce vizează organizarea ediției de la anul. Pentru cea de-a zecea ediție, organizatorii pregătesc mai multe ștafete, care să ducă mesajul campaniei „Alerg pentru o cauză” la mai multe școli din localitățile de pe traseul Timișoara - Beiuș, dar și în alte orașe din partea de vest a țării, cum ar fi Oradea, Arad, Zalău sau Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, Adrian Ciorna, președintele Asociației „Bunul Samaritean”, a anunțat că din donațiile primite deja vor fi asigurate 15 burse sociale și de merit, dar, dacă până la 31 octombrie, când se încheie actuala strângere de fonduri, vor mai apărea și alte donații, numărul ajutoarelor financiare acordate elevilor va crește.