Angajaţi ai Casei de Pensii Bihor au protestat, tăcut, joi dimineaţa, în faţa instituţiei, nemulțumiți de faptul că Senatul a respins proiectul de lege care le-ar fi permis celor din teritoriu să aibă salarii egale cu colegii lor din București.

Oamenii au ieşit în faţa instituţiei cu pancarte şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nivelul de salarizare care există la nivelul Caselor de Pensii, protestul fiind organizat la nivel naţional. Aceștia au cerut ca munca să le fie apreciată și să nu mai existe discriminare în rândul funcționarilor publici. Activitatea cu publicul s-a desfășurat normal, deși au fost oameni care s-au temut că protestul angajaților îi va pune pe drumuri.

În prezent, salariații de la Casele de Pensii au salariile cele mai mici de la nivel de instituții deconcentrate.

„Aproximativ 60 de persoane au protestat. Colegii mei solicită salarizare la nivel de Casa Naţională de Pensii, aşa cum au primit colegii din ANAF. Nu a fost o acţiune sindicală, ci un protest spontan, care a durat jumătate de oră. Nu pot să vă spun ce va urma, deoarece aici discută salariaţii cu organizatorii de la nivel naţional. Depinde de rezultatul protestului...”, a declarat pentru CRIŞANA directorul Casei Județene de Pensii Bihor, Laurențiu Țenț.

Proteste similare au mai avut loc în Vrancea, Alba, Maramureș şi Dolj. Proiectul de lege care ar aduce la acelaşi nivel salariile celor din ţară cu cei de la Bucureşti urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.

Funcţionarii Caselor de Pensii teritoriale amenință cu greva generală dacă problema lor nu va fi rezolvată.