Cei 47 de copilași din Bihor înscriși în Fondul de burse îl așteaptă cu nerăbdare pe Moșul cel bun și darnic.

 

Fondul de burse este un program social de sprijin pentru continuarea studiilor pentru elevi proveniți din familii defavorizate.

Fundația Comunitară Oradea (FCO) oferă o bursă de 1.000 lei/an, sub formă de bunuri (încălțăminte, îmbrăcăminte și rechizite) pentru copii proveniți din familii defavorizate.

„Fără acordarea sprijinului potrivit, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de sprijin pentru a le atinge. Programele care să le ofere tinerilor sprijin sunt puține, deși datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Oradea.

FCO dorește ca, prin acest program, să încurajeze continuarea studiilor elevilor care sunt în pericol să abandoneze școala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte.

„Credem că acești tineri, odată ajutaţi să-și atingă întregul potenţial, pot aduce un aport semnificativ la îmbunătăţirea calității vieţii comunitare”, mai transmit reprezentanții FCO.

Cei interesați să se implice în această campanie sunt așteptați cu darul lor la sediul Fundației Comunitare Oradea, până vineri, 17 decembrie, în incinta magazinului Crișul, etajul 2.