Administrația Socială Comunitară Oradea a organizat miercuri, 1 martie, în Sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea, cea de-a V-a ediție a Galei Voluntarilor din domeniul social. La eveniment au participat 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

 

Gala Voluntarilor din domeniul social este un eveniment care se organizează în fiecare an, ca o recunoaștere a contribuției voluntarilor la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie și a sprijinului oferit comunității de către organizațiile neguvernamentale care activează în Oradea.

„Gala Voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază și recunoaște rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în municipiul Oradea. Vorbim despre responsabilitate socială, iar dvs., pentru noi, sunteți modele demne de urmat”, a spus, în deschiderea galei, Arina Moș, directorul ASCO, care a moderat evenimentul. Domnia sa a mulţumit întregii echipe care s-a implicat în organizarea evenimentului și a salutat prezenţa la festivitate a viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i, pe această cale, pentru sprijinul acordat şi implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat Lucian Călin Puia, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, și Simona Zlibuț, președintele Asociației SOS Autism Bihor. 

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 15 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Fundaţia Hospice Emanuel – cel mai activ voluntar în 2016 a fost Claudia Chiş; de la Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf - Simion Hambaraş; de la Asociaţia Down Oradea România - Smarandiţa Raicu; de la Fundaţia People to People - Cristina Ciuciu; de la Fundaţia de Scleroză Multiplă - Florica Sălăjan; de la Asociaţia S.O.S Autism - Ana-Maria Crăciun; de la Fundaţia Amia Suflet de Copil - Adriana Bot; de la Fundaţia Ruhama - Marin Codrin Laurenţiu; de la Fundaţia Consistoria Efrem Beniamin -  Maria Hering; de la Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Ioan Palotai, iar de la Uniunea Femeilor Oradea - Ana Angela Pop.

Un premiu special a primit englezul Kevin Hoy, preşedintele Asociaţiei Smiles, alături de care ASCO a iniţiat, în urmă cu trei ani, un proiect greu, dar frumos, Centrul de reintegrare socială de pe str. Vămii.

Totodată, au fost premiați voluntarii Campaniei „Singuri Acasă – ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!”: dr. Anca Frăţilă, medic şcolar specializat în psihiatrie infantilă, şi Eric Christian Aron, preşedintele Asociaţiei Trend’art Oradea -  companie teatrală independentă. De asemenea, au mai fost premiaţi „Dansatorii din Botean”, coordonaţi de Aurelia Sălăjan, voluntarii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea. Valoarea voluntariatului este certă şi indiscutabilă, iar recunoaşterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă.